On jäähyväisten aika. Minun kaksivuotinen taival psykoterapiassa päättyy. Samalla päättyy kirjoittaminen tänne. Kolmatta vuotta on haettu, mutta päätöstä ei vielä ole tullut. Kolmas vuosi terapiassa on erilainen, käyntejä on paljon vähemmän. Kolmas vuosi on ikään kuin laskeutumista kokonaan omille jaloilleen.

Mitä tänä kahtena vuotena on sitten tapahtunut. Paljon niin paljon, että kokonaisuutta on edes vaikea hahmottaa. Muutos on tapahtunut sisältäpäin, mutta se kuulemma näkyy myös ulospäin. Olen kuin elämänvirta olisi palannut minuun. Ei elämä pelkkää ruusuilla tanssimista ole edelleenkään, mutta ei sen pidäkään olla. Minun suhtautuminen kaikkeen on muuttunut.

Minulla on paremmin tilaa hengittää, olla oma itseni.

Psykoterapian myötä olen oppinut tunnistamaan itseäni. Näkemään asioita siltä kannalta, että kaikella on tarkoituksensa. Olen saanut moneen kysymykseen vastauksen. Näen ja kuulen täysin eri tavalla kuin ennen. Asiat joihin kiinnitän huomiota ovat toisenlaisia. Minulla on paremmin tilaa hengittää, olla oma itseni. Eikä tämä matka lopu koskaan. Otan vastuun omasta elämästäni omista teoistani. Minusta on tullut aikuinen.

Olen tässä ja nyt juuri tällaisena sen vuoksi, mitä olin ennen ja mitä tapahtui psykoterapiassa. Olen kiitollinen kaikesta tapahtuneesta.

Lähtökohta on näin taaksepäin katsottuna ollut aivan kaoottinen. Aika kultaa muistot sanotaan, mutta toivottavasti ei niin paljoa, että kaikki menneet unohtuisi. Olen tässä ja nyt juuri tällaisena sen vuoksi, mitä olin ennen ja mitä tapahtui psykoterapiassa. Olen kiitollinen kaikesta tapahtuneesta. Ennen kaikkea olen kiitollinen tästä hetkestä. Tässä hetkessä on se kaikki mitä minä tähän hetkeen tarvitsen kasvaakseni ihmisenä. Sillä ei ole merkitystä mitä se on. Kiitollisuus tulee minusta, ei mistään ulkopuolelta.

Soisin kaikille rohkeutta kohdata itsensä. Yksin se on usein haastavaa. Apua on saatavilla, sitä kannattaa käyttää. Se, että siitä voi seurata jotain näin hienoa, on se kortti, joka kannattaa katsoa.

Minut löytää tarinoimasta Facebookissa: Muutoksen tiellä – aatosten virtaa sivulta

Oikein hyvää kevään odotusta kaikille ja rohkeutta kohdata itsensä!

Kaikki on hyvin,

Minna

Minna Hermunen
Latest posts by Minna Hermunen (see all)

Lue myös

Minnan tarina: Minä ja terapeutti

Share This